Franske vine

Vin fra Frankrig

Frankrig er måske det land, som de fleste på først, når der skal skal tales om vine. Der er ingen tvivl om, at franske vine er de allerbedst markedsførte vine i verden.

Hos VinXperten fokuserer vi på nogle af de allermest populære områder i Frankrig, nemlig Bordeaux, Bourgogne og Champagne. Nedenfor finder du links til mere information, vin og tilbud til hvert af disse områder.

Bordeaux

Bordeaux er først og fremmest en region, hvor der produceres rødvin. Langt de fleste Bordeauxvine laves på en blanding af druer, som inkluderer Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec. Bordeaux er et fantastisk område at købe fra, hvis man påtænker at gemme vinene i vinkælderen, da de typisk har stort potentiale for lagring.

Bourgogne

Bourgogne rødvine laves på Pinot Noir druen, som stammer fra år 1375 eller tidligere. Denne drue har givet fødsel til alle de fantastiske vine fra Bourgogne. Det er en delikat drue, som kræver omhyggelig pasning i løbet af sæsonen, men resulterer i en fantastisk vin med noter af hindbær, brombær og kirsebær.

Champagne

Champagne er en mousserende vin, som stammer fra og produceres i Champagne vinregionen i Frankrig. Produktionen kræver desuden overholdelse af en række procedurer for at kalde vinen for Champagne. Druerne, som anvendes er Chardonnay, Pinot noir og Pinot Meunier

Scroll til toppen