Amarone della Valpolicella – en klassisk italiensk vin

Køb Amarone

Fratelli Vogadori Amarone DOCG 2016
kr. 280,00
Buus Vine
Tenuta Inverno Amarone Valpolicella 2015
Vivino KVALITET, OPLEVELSE, POWER AMARONE PÅ 16% BURDE KOSTE LANGT MERE! Vi tør godt sige "wooow" om denne her skønne Amarone rødvin i vores sortiment.
kr. 499,00
Winther Vin
Amarone, Ca Del Lupo
kr. 225,00
Buus Vine
Amarone Classico DOCG "Terra di sa Zeno"
kr. 350,00
Buus Vine
Amarone Riserva, Accordini Igino Magnum 1,5 L
kr. 950,00
Buus Vine
Ca'Dei Ronchi, Amarone Della Valpolicella DOCG 2011
kr. 499,00
Buus Vine
Vogadori, Amarone Forlago
kr. 625,00
Buus Vine
Hatteso Amarone della Valpolicella Riserva
kr. 995,00
Buus Vine
Amarone Riserva, Gino Cordin, 1998
kr. 650,00
Buus Vine
Amarone della Valpolicella Riserva 2012
kr. 550,00
Buus Vine
Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2015
Il Fornetto er en seriøs Amarone med en dyb rød farve og intense aromaer af blommer, krydret vaniljearoma og tørrede frugter.
Før kr. 750,00, nu kr. 635,00
Jysk Vin
Massaro, Amarone della Valpolicella 2016
Før kr. 349,00, nu kr. 299,00
Buus Vine
Amarone smagekasse 2.0
Før kr. 2.396,00, nu kr. 1.899,00
Buus Vine
Amarone, Ilary Cordin DOCG 2008
kr. 499,00
Buus Vine
Amarone della Valpolicella 2011 Riserva
kr. 450,00
Buus Vine
Amarone Classico, Acinatico 2018
Den dybe mørkrøde farve efterfølges af en intensiv og givende næse med sorte blommer, brombær, chokolade, ristet toast og røget kød.
Før kr. 299,00, nu kr. 255,00
Jysk Vin
Monte Santoccio, Amarone Classico Della Valpolicella DOCG 2016
kr. 399,00
Buus Vine
La Tirela Amarone della Valpolicella Classico 2015
La Tirela Amarone della Valpolicella Classico 2015 Amarone della Valpolicella DOCG • Italien Fra årets vingård 2016 i Italien,som er specialister i Amarone, kommer denne kraftfulde rødvin.
kr. 309,00
Winther Vin
Amarone della Valpolicella 2012, Riserva
Før kr. 550,00, nu kr. 495,00
Buus Vine
Amarone smagekasse Deluxe
Før kr. 2.610,00, nu kr. 2.199,00
Buus Vine
Amarone della Valpolicella Dea Lualda DOCG 2013
kr. 499,95
Buus Vine
Viviani Amarone della Valpolicella AOC, 2012
kr. 499,00
Buus Vine
Amarone della Valpolicella 2015
kr. 399,00
Buus Vine
Amarone della Valpolicella DOCG 2016 - Il Monte Caro
Il Monte Caro Amarone della Valpolicella er en struktureret vin, der udelukkende er fremstillet af Corvina, Corvinone og Rondinella de b...
Før kr. 389,00, nu kr. 349,00
Mere om Vin
Amarone Smagekassen feinschmecker
Før kr. 3.862,00, nu kr. 2.990,00
Buus Vine
Amarone, Le Bessole 2011
kr. 450,00
Buus Vine
Viviani Amarone, L'Amarone della Casa dei Bepi, 2011
kr. 699,00
Buus Vine
Bartolomeo Lorenzi Amarone 2016
Bartolomeo Lorenzi Amarone 2016 Amarone della Valpolicella DOC 3.
kr. 269,00
Winther Vin
Le Besolle, Amarone Della Valpolicella 2017
kr. 380,00
Buus Vine
Amarone "Med År På Bagen"
Før kr. 3.094,00, nu kr. 2.395,00
Buus Vine
Amarone della Valpolicella, Le Viole
kr. 450,00
Buus Vine

Amarone della Valpolicella, også kendt som blot Amarone, er en italiensk vin med “Denominazione di origine controllata e garantita” (DOGC) betegnelsen, som er den højeste klassifikation af vine i italien. På italiensk betyder Amarone “den store bitre”, hvilket blandt andet er med til at kendetegne Amaronevine.

Høst og tørring af Amaronevine

Amaronedruerne høstes i de to første uger i oktober. Druerne udvælges med hensyn til at frugterne ikke skal hænge for tæt på hinanden. Dette gøres for at sikre, at druerne har haft masser af luftgennemstrøming i hele processen.

Efter plukningen skal druerne tørres, hvilket typisk sker på måtter lavet af strå. Denne tørring sikrer koncentration af sukker og smagsstoffer og er identisk med de produktionen af fransk Vin de Paille.

Efter druerne er presset, så benyttes de overskydende faste rester til produktion af Ripasso Valpolicella.

Moderne Amarone bliver produceret i særlige tørrekamre under kontrollerede forhold. Denne tilgang minimerer håndteringen af druerne og hjælper dermed med at reducere risikoen for af svamp i druerne.

Vindruer som tørrer på stråmåtter

Den primære bekymring i forbindelse med produktion af Amarone er kvaliteten af skindet på druerne, da det netop er denne komponent, som biddrager med tanniner, farve, smag og intensitet. Tørringsprocessen medvirker til polymerisation af tanninerne, som er en plantekemisk process, som i dette tilfælde bidrager til den samlede balance i vinen.

Tørringsprocesssen tager typisk omkring 120 dage, men kan let variere fra producent til producent og være afhængig af kvaliteten af druerne. Resultatet af tørringen er blandt en massiv vægtreduktion af druerne:

  • Corvina (ca. 40% vægttab)
  • Molinara (ca. 35% vægttab)
  • Rondinella (ca. 35% vægttab)

Amarone variationer

Hvis fermenteringen stoppes tidligt, så vil vinen ende med at have et højere sukkerindhold og en sødere vin laves, som er kendt som Recioto della Valpolicella. Recioto var den oprindeligt producerede vin efter denne metode, og en Amarone var en Recioto, hvor fermenteringen var for lang.

I modsætning til Amarone, så kan Recioto benytted til at producere mousserende vin på Recioto.

Slutproduktet – en moden vin med højt alkoholindhold

Slutproduktet på en Amarone er den moden, rosin, fuldkropsvin med meget lidt syre. Alkoholdindholdet er typisk højt i omegnen af 13,5 – 16%, og dette resulterer i, at vinene sjældent frigives før 5 år efter.

Hvad er forskellen på Amarone og Ripasso

Ripasso-vine omtales undertiden som “baby Amarone.” Det er den samme kombination af druesorter fra Valpolicella-zonen, der bruges til at producere Ripasso, bruges også til at producere Amarone. De to vine deler også nogle af de samme aroma- og smagsprofiler.

Udtrykket “Ripasso” lyder som og betyder faktisk “genpresset.” Det refererer til dets produktionsproces, hvor regelmæssig, gæret Valpolicella (som er en blanding af tre regionale oprindelige røde druesorter – Corvina, Rondinella og lejlighedsvis Molinara) tilsættes til et fad, der indeholder skind og bær, der er tilbage fra nyligt gærede Amarone-vine. Processen med at tilføje (eller genpresse) den lettere Valpolicella-vin over resten af den “større” Amarone-vin tilfører Valpolicella-vin ekstra farve, struktur og smag. Det inducerer også en anden gæring af vinen, der øger vinens alkoholindhold.

Scroll til toppen