Champagne

Køb Champagne

Louis Tollet Champagne Premier Cru, Sec
Produceret på 75 % Pinot Noir og 25 % Chardonnay.
kr. 239,95
Klubvin.dk
Jean Laurent Blanc de Noirs Brut NV 75CL
Champagne med værdi for pengene Jean Laurent Producerer økologisk champagne, som hans familie har gjort det i, adskillige generationer, i byen Celles-sur-Ource.
kr. 319,00
Winther Vin
Jean Laurent Blanc De Noirs Demi-Sec 2016
En fin champagne med en imødekommende smag der femstår helt ren.
kr. 309,00
Winther Vin
Pommery Champagne Brut Royal, magnum
Pommerys Brut Royal er en elegant, tør og livlig Champagne, der med 10 g dosage rammer en virkelig bred smagspalet.
Før kr. 769,00, nu kr. 649,00
Jysk Vin
Champagne Blanc de Blancs, Réserve Grand Cru
Hostommes Blanc de Blancs, Réserve er en stor, dyb og skarpt-fokuseret Grand Cru, der med sin fine mineralitet og ranke fremtoning virkelig viser, hvad der gør GOD Champagne så unikt.
Før kr. 399,00, nu kr. 339,00
Jysk Vin
Cremant d'Alsace Rosé, Brut 2019
Cremant d?Alsace Rosé fermenteret som champagne, udelukkende på Pinot Noir druer.
kr. 179,00
Klubvin.dk
Champagne Rosé Brut
Det er en flot champagne med intens lyserød farve, fine bobler, frisk og elegant frugtduft med noter af røde frugter, frisk og saftig frugtsmag med cremet fylde samt en blid og behagelig eftersmag.
Før kr. 329,00, nu kr. 279,00
Jysk Vin
Jean Laurent Brut Rose nv
Denne Rose smager bare himmelsk.
kr. 339,00
Winther Vin
Champagne Millésime Brut 2012
Millesime 2012 Brutfra Doyard-Mahé er en knivskarp Champagne med 8 gr restsukker, som på flotteste vis demonstrerer, hvordan en Blanc-de-B
Før kr. 525,00, nu kr. 445,00
Jysk Vin
Llopart Reserva Brut 2018
Fantastiske Llopart er blandt de allerbedste cavaproducenter.
kr. 209,00
D´Wine
Champagne Réserve Brut
kr. 350,00
Buus Vine
Champagne Carte d'Or Empreinte Brut, magnum
Det er en fantastisk flot og meget charmerende champagne med lys gylden farve, fine bobler og cremet mousse.
Før kr. 635,00, nu kr. 535,00
Jysk Vin
Pommery Champagne Apanage Rosé
Apanage Rosé viser super-charmerende aromaer af fersken, nektarin og røde æbler.
Før kr. 729,00, nu kr. 619,00
Jysk Vin
Moet & Chandon ICE Imperial Champagne
Champagne som drikkes med isterninger Moët & Chandon ICE Impérial champagne er den første og eneste champagne specielt til at nyde ...
kr. 599,00
Winther Vin
Champagne M07, Blanc de Blancs Grand Cru, Brut Nature
M07 Brut Nature er en langtlevende "barberblads-Champagne" med syngende syre og en stenet mineralitet.
Før kr. 499,00, nu kr. 459,00
Jysk Vin
Boble-kassen 2022
1 fl.
Før kr. 1.151,95, nu kr. 948,00
Jysk Vin
Champagne Cuvée Désir Extra Brut
Er du til mineralske og madvenlige Champagner - så er dette et "must buy"! Cuvée Désir er nemlig den "skarpeste" og mest fokuserede af Doyard-Mahé Champagnerne.
Før kr. 329,00, nu kr. 279,00
Jysk Vin
Bollinger Champagne Special Cuvee i Gaveæske
Champagne Bollinger Special Cuvée i Gaveæske Special Cuvée er trods sit navn (og sin kvalitet!) husets "standardcuvée".
kr. 429,00
Winther Vin
Llopart Original 1887 Brut Nature 2009
Topcava fra Llopart, lavet med samme metode, druesammensætning og etikette som den første mousserende vin Llopart lavede i 1887.
kr. 789,00
D´Wine
Champagne Carte d'Or Empreinte Brut
Det er en fantastisk flot og meget charmerende champagne med lys gylden farve, fine bobler og cremet mousse.
Før kr. 289,00, nu kr. 245,00
Jysk Vin
Champagne Millésime Brut 2013
Før kr. 525,00, nu kr. 445,00
Jysk Vin
Champagne Millésime Extra Brut 2014
Millesime 2012 Extra Brutfra Doyard-Mahé er en skarp-fokuseret vintage-champagne, som på flotteste vis demonstrerer, hvordan en Blanc-de-Blanc skal skæres.
Før kr. 445,00, nu kr. 380,00
Jysk Vin
Champagne Rosé
Vinens klare, lyserøde kulør efterfølges af rene, klare aromaer af udtalt jordbær, hindbær, røde æbler, fersken og brioche.
Før kr. 359,00, nu kr. 309,00
Jysk Vin
Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs 2019
Paul et Marie JacquesonsCremant de Bourgogne er en fin og elegant, mousserende vin, der med sin mineralske og fokuserede fremtoning er et glimrende alternativ til Champagne, såfremt man har behov for en mere budgetvenlig mousserende vin.
Før kr. 209,00, nu kr. 185,00
Jysk Vin
Champagne Tradition
Det er ikke hver dag, man oplever "basis-Champagne" af en sådan kvalitet, som det er tilfældet med denne.
Før kr. 299,00, nu kr. 255,00
Jysk Vin
Ratafia de Champagne
Ratafia har en smuk ravgylden farve og en næse med svesker, figner, rosiner og nødder.
kr. 295,00
Jysk Vin
Andersen Winery, Sigrid
Sigrid er en spændende, sprød og særdeles vellavet mousserende vin, der med sin tørre, stringente stil vil overraske de fleste Champagne-freaks! Vinen fremstår strågul i farven med elegante aromaer af grønne æbler, brioche, rugbrød og mandler.
Før kr. 249,00, nu kr. 235,00
Jysk Vin
Champagne Demi Sec
Champagnen har et lyst gyldent udseende med grønne reflekser.
Før kr. 289,00, nu kr. 245,00
Jysk Vin
Pommery Champagne Brut Apanage
Brut Apanage har en strågul farve og intense aromaer af citrus, æbler, smør-kiks og en diskret toast-tone.
Før kr. 399,00, nu kr. 339,00
Jysk Vin
Champagne-kassen Vol. 3
1 fl.
Før kr. 2.015,00, nu kr. 1.689,00
Jysk Vin
Champagne Blanc de Blancs Grand Cru
Hostommes Blanc de Blancs åbner med friske og delikate aromaer af citrus, grønne æbler, brød-dej og kridt.
Før kr. 349,00, nu kr. 299,00
Jysk Vin
Jean Laurent Blanc de Blancs Millisime Brut Champagne 2005
Mens mange af de store huse netop nu er igang med at frigive deres 2008 årgang - nogle er endda kommet til årgang 2012 er Jean Laurent først nu kommet til årgang 2005 - et fremragende år i Champagne.
kr. 529,00
Winther Vin
Pommery Champagne Brut Royal
Pommerys Brut Royal er en elegant, tør og livlig Champagne, der med 10 g dosage rammer en virkelig bred smagspalet.
Før kr. 350,00, nu kr. 299,00
Jysk Vin
Grand C Crement d Alsace Brut Rose 2015
Grand C Crémant Brut Rosé 2015 Grand C Crémant fra Alsace i Frankrig, produceres på Methode Traditionelle, som vi kender det fra f.
kr. 209,00
Winther Vin
Pommery Champagne Apanage Blanc de Blanc
Pommery Apanage Blanc de Blancs har en lys, strågul farve og klare, raffinerede aromaer af citrus, mineralitet, hvide blomster, lemon, grape.
Før kr. 459,00, nu kr. 389,00
Jysk Vin
Pommery Champagne Brut Royal, ½ fl.
Pommerys Brut Royal er en elegant, tør og livlig Champagne, der med 10 g dosage rammer en virkelig bred smagspalet.
Før kr. 219,00, nu kr. 189,00
Jysk Vin
Kelley Fox Willamette Blanc 2020
Willamette Blanc er noget af det nærmeste, man kommer Champagne uden bobler.
Før kr. 219,00, nu kr. 189,00
Jysk Vin
Bollinger Champagne Special Cuvee 007 Limited Edition
Champagne Bollinger Special Cuvée i Gaveæske Special Cuvée er trods sit navn (og sin kvalitet!) husets "standardcuvée".
kr. 439,00
Winther Vin
Pommery Champagne Brut Rosé Royal
Pommery Rosé viser givende, elegante aromaer af jordbær, æbler, fersken og en underliggende mineralitet.
Før kr. 429,00, nu kr. 369,00
Jysk Vin

Om Champagne

Champagne er en mousserende vin uden kunstigt fremstillet kulsyre. Brusen, der opstår ved eftergæring, blev perfektioneret i champagne i det 18. århundrede af munken og mesteren Dom Perignon.
Det fortælles, at Dom Pérignon, der døde i 1715, opfandt metoden til at lave bobler og da han så boblerne fik han billedet af at drikke stjernerne.

Historien om Champagne

Navnet Champagne er afledt af det franske campagne, der betyder ude på landet. Op igennem 1700- og 1800-tallet blev fremstillingsmetoderne forfinet i takt med industrialiseringen, og fra 1880 begyndte at lave Champagnen stort set som i dag. De mousserende vine er som regel hvide, men kan også være rosé.

Den mere historisk korrekte udlægning er dog, at den berømte munk, i virkeligheden søgte at undgå bobler i sin vin. Når Dom Pérignon gerne ville undgå bobler i sin vin, skyldes det, at hvidvin der dyrkes i det nordlige som Champagne, under nogle omstændigheder naturligt starter en gæring, som frembringer bobler.

Det var relt englænderne, der i 1600 tallet udviklede metoden med at tilsætte gær og sukker til grundvinen for at fremprovokere en gæring i flasken, som de karektaristiske bobler. Franskmændene, begyndte først fra 1700 tallet at mestre denne metode.

Dom Perignon opfandt altså champagnen og ydede et væsentlig bidrag til Champagnes udvikling ved at eksperimentere med at blande vin fra forskellige marker og forskellige druesorter, og derved skabte en bedre vin/champagne.

Produktionen

Champagnemetoden anvendes til produktion af de fleste gode mousserende vine. Hvis man ikke pumper kuldioxid ind i vinen under pres, skal alle mousserende vine have tilsat gær og sukker og siden gære i en lukket beholder. På den måde forbliver kuldioxiden i vinen og givet skum i glasset når flasken åbnes. Boblerne skal helst være små og klare og kunne holde sig 10-15 min i glasset.

I dag er Champagne et beskyttet navn, som principielt kun må benyttes om mousserende vine fra Champagnedistriktet, hvor den vinen fremstilles efter Champagnemetoden. Champagneproducenterne har fået forbudt betegnelsen champagne for andre mousserende vine for at forhindre udvanding af navnet Champagne. Producenter, der fremstilleder mousserende vin med denne metode, men uden for Champagne distriktet må i stedet anvende andre betegnelser for samme fremgangsmåde.

Distriktet Champagne

Champagnedistriktet ligger i det nordlige Frankrig ca. 125 km. vest for Paris. Her har været dyrket vin siden romertiden. Navnet Champagne kommer af det franske ord campagne, der betyder ude på landet.

I 1729 etableredes det første Champagnehus som idag stadig kendes ved navnet Ruinart. Igennem 1700 og 1800 tallet forfines metoderne langsomt i takt med industrialiseringen, indtil man omkring 1880 laver Champagne stort set som i dag. De fleste fra den tid var søde og det er først midt i 1900 tallet, at Champagneproduktionen overvejende blev tør.

I Frankrig og Europa må benævnelsen Champagne udelukkende benyttes for vin fremstillet i selve Champagne-distriktet. De mousserende vine er som regel hvide, men kan også være rosé.

Kendte champagne huse

Champagne er en mousserende vin uden kunstigt fremstillet kulsyre. Brusen, der opstår ved eftergæring, blev perfektioneret i champagne i det 18. århundrede af munken og mesteren Dom Perignon.
Det fortælles, at Dom Perignon, der døde i 1715, opfandt metoden til at lave bobler og da han så boblerne fik han billedet af at drikke stjernerne.

Munken og mesteren Dom Perignon perfektionerede champagnen og de gyldne bobler i 1800 tallet og blev kaldt champagnes fader.


Siden grundlæggelsen i 1729 har dette første champagnehus udformet sine usædvanlige vine ved at pleje rødderne til terroir og forfædres savoir-faire.

Bæredygtig udvikling er ikke kun bydende nødvendigt – for Ruinart, er det en kilde til innovation og kreativ inspiration, og mens Ruinart forbereder sig på sit fjerde århundrede, uddyber huset sit engagement i at bevare jordbunden, der er en kilde til liv, samt at viderebringe en hædret savoir-faire og kultur.


Ployez-Jacquemart er grundlagt i 1930 og drives i dag af 3. generation. Laurence Ployez, som er husets vin mageren og garant for den høje kvalitet.

Husets champagne har gennem tiden vundet adskillige priser og anerkendelser, og er kendt som en champagne i absolut topklasse.

Sortimentet er sammensat, så man kan finde en kvalitetschampagne til enhver lejlighed og budget. Huset topvine er dog for de fleste mest brugt ved de helt særlige begivenheder i livet.


Champagnehuset Moët & Chandon blev grundlagt i 1743, og generation efter generation har de videregivet deres fantastiske og helt egen vinfremstillingsmetode.

Claude Moët, husets grundlægger, definerede huset værdier og gjorde sin champagne til den mest efterspurgte i Europa.

Huset besidder 1.190 hektar marker af kalkstensjord, hvoraf 50% er klassificeret som Grand Cru og 25% Premier Cru, og udgør derved det største vingårdsområde i Champagne.


Devaux blev grundlagt i 1846 af brødrene Jules og Auguste Devaux, men kort efter blev huset overtaget af tre dygdige kvinder, der førte Devaux familiens vingård videre, med stor succes og bemærkelsesværdige vine i den absolutte gode ende.

Ved århundredeskiftet eksporterede DEVAUX 75% af sin produktion til engelsktalende lande sammmen med Tyskland og Rusland.

Devaux blev for mere end 30 år siden overdraget til andre vin producerende familier, og navnet bruges i dag rent kommercielt. De har videreført engagementet i bestræbelserne baseret på samarbejde og høje kvalitetsstandarder.


House of Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte, en indflydelsesrig mand i de sociale kredse. Sammen med sin kone, som bragte en vingård og marker ind i ægteskabet, besluttede han sig for at etablere sit eget Champagnehus, som dengang var et af de første etablerede af slagsen.

Lanson har gennem alle årene været tro med sin arv og husets historiske forpligtelse til at bruge en traditionel vinfremstillingsmetode uden malolaktisk gæring. Lanson understreger frugten og aromaen i søgen efter en særlig renhed i champagnen.

Scroll til toppen