Vin i verdensklasse

Der er spanske vine der har opnået international anerkendelse, men Pingus en af ​​de få, der har opnët en status af at være en verdens mest eftertragtede vine. Pingus kendt og beundret over hele koden, den diskuteres og behandles og alle de store vin eksperter, som en af de aller største.

Pingus et navn og en kvalitet, der meget ofte mangler i både store og små vine. Med en Pingus får du følelsen af en nærmest uopnåelig suverænitet og kvalitet. Der er ingen anden vin i Spanien, måske endda verden, der er ligesom Pingus. Dens meget enestående blanding, produktionsmetode og smag er naturligvis et krav for at holde kvalitet og status.

Pingus produceres af danske Peter Sisseck

Peter Sisseck ankom til Spanien i 1993 for at styre et nyt projekt, Hacienda Monasterio. Mens han udviklede Monasterio, som var en ny vin på forholdvis nye vinstokke, begyndte han at kikke sig omkring i Ribera del Duero området. Han forelskede sig hurtigt i flere gamle vinmarker, som han 1995 erhvervede sig for at producerer sin egen vin. Navnet Pingus kommer fra Peter Sisseck’s kaldenavn som barn.

Det var bestemt ikke kun gode tilkendegivelser Peter fik, da han dukkede op i Bordeaux i marts 1996 ved årets førsteklasses vinsmagninger. Men i slutningen af ​​ugen var Pingus en af de største historie for den kommende sæsons produktion. Robert Parker annoncerede vinen på bagsiden af ​​sin vinmagasin, hvilket gav en uhørt score på 96-100 point. Alt var en af de vigtigste årsager til at Pingus vinen blev så hurtigt kendt verden over.

Pingus udvider grænserne

Peters vision var helt fra starten, at skubbe den den meget brugte Tempranillo drue til nye højder. Han ville ganske enkelt flytte på grænserne for druens formåen i forhold til tidligere brug. De første par år brugte han på at beskære de gamle vinstokke, så de kom tilbage til en mere sund balance. Stokkene blev sænket, og stammerne blev beskåret til max 2 knopper per stub. Det har naturligvis betydet et meget mindre udbytte, hvilket typisk ligger på under et tons produktions klare druer.

Pingus gæres på store trækar og når den kommer på fad efterlades oftest alene. Pingus er i sandhed en vin, der er magisk. Den balancerer en rigdom af top kvalitet smagsmæssigt og med en sjælden følelse af elegance.

Peter’s arbejde med vinstokkene og vinen især er blevet imiteret bredt, og mange vinproducenter prøver, at efterligne de eksotiske teksturer, som Pingus besidder. Mange har nærmet sig Pingus, men ingen af de nye “efterligninger” har ramt den kontur og raffinerede stil der definerer en Pingus.

Biodynamisk vin produktion

I løbet af det sidste årti har Peter Sisseck løbende raffineret sin oprindelige vision. Siden 2001 har han forsøgt at anvende biodynamisk vinavl for at få en sundere balance i sine vinmarker. Han har indført store og vigtige ændringer i vinproduktionen for at tæmme den naturlige kraft og dybde druerne har i området. Det hele skal selvfølgelig stadig føre til at Pingus beholder sin kvalitet og raffinerede stemme på verdens markedet.

Pingus biodynamisk vin